Χημικές Τουαλέτες


Χημικές Τουαλέτες με Αποσπώμενο Κάδο

Αρκετές φορές τα σημεία τοποθέτησης χημικών τουαλετών είναι μη προσβάσιμα από τα βυτιοφόρα οχήματα καθαρισμού των χημικών τουαλετών. Τέτοια σημεία μπορεί να είναι όροφοι και υπόγεια σε μεγαλύτερα οικοδομικά έργα και κατασκευές, ή απομακρυσμένα σημεία εντός των εργοταξίων. Για τις ανάγκες αυτές χρησιμοποιούνται καμπίνες χημικών τουαλετών, των οποίων ο κάδος-δεξαμενή ακαθάρτων είναι αποσπώμενος. Ετσι κατά την τακτική συντήρηση - service της τουαλέτας, ο κάδος - δεξαμενή ακαθάρτων σφραγίζει αεροστεγώς και μεταφέρεται πλησίον του ειδικού βυτιοφόρου οχήματος, το οποίο πραγματοποιεί την απομάκρυνση των ακαθάρτων, το πλύσιμο-απολύμανση του κάδου και την επανατοποθέτηση διαλύματος χημικού υγρού. Ο κάδος μεταφέρεται στη συνέχεια και επανατοποθετείται στη θέση του εντός της καμπίνας, η οποία πρωτίστως απολυμαίνεται σε ειδικό σπρέι στα επίμαχα σημεία, όπως το δάπεδο και τα πλευρικά τοιχώματα. Βέβαια στην περίπτωση τοποθέτησης καμπινών με αποσπώμενο κάδο επιβάλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η μεταφορά, πλύσιμο με νερό υπο πίεση και η απολύμανση ολόκληρης της καμπίνας.


Χημικές Τουαλέτες ΑΜΕΑ

Οι χημικές, κινητές τουαλέτες για ΑΤΟΜΑ με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ή χημικές τουαλέτες ΑΜΕΑ, όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζονται είναι μεγάλων διαστάσεων, έτσι ώστε να δύναται να περιστραφεί εντός των το αναπηρικό αμαξίδιο. Διαθέτουν περιμετρικώς μπάρα στήριξης που διευκολύνει τη μετακίνηση του επισκέπτη. Επίσης η πόρτα εισόδου είναι μεγάλων διαστάσεων και διαθέτει μηχανισμό επαναφοράς. Το δάπεδο της τουαλέτας είναι στο επίπεδο του εδάφους έτσι ώστε να διευκολύνεται η είσοδος του αμαξιδίου. Οι χημικές τουαλέτες ΑΜΕΑ διαθέτουν χαμηλότερου ύψους δεξαμενή ακαθάρτων και κάθισμα Οι τουαλέτες είναι κατασκευής του ιταλικού κατασκευαστικού οίκου Armal Srl .


Χημικές Τουαλέτες Εσωτερικού Χώρου

Οι χημικές αυτές τουαλέτες, μικρού μεγέθους, διατίθονται προς πώληση ή και πρός ενοικίαση. Στην περίπτωση που οι χημικές τουαλέτες πουληθούν, η εταιρεία μας αναλαμβάνει επίσης και την εκπαίδευση του αγοραστή στη χρήση και καθαρισμό της τουαλέτας, τόσο με τηλεφωνική υποστήριξη, ή επί τόπου επίδειξη, όσο και με την παράδοση εγχειριδίου και οδηγιών χρήσης.  Η εταιρεία μας διαθέτει επίσης και τα αναλώσιμα χημικά υγρά που απαιτούνται για τη λειτουργία των τουαλετών εσωτερικού χώρου. Οι τουαλέτες εσωτερικού χώρου είναι ιδανικές για τη χρήση από ηλικιωμένους ή από ασθενείς που έχουν δυσκολία μετακίνησης ή ακόμη και άτομα ΑΜΕΑ. Μπορούν δε με ευκολία να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο, δίπλα στην κλίνη του ατόμου στην κατοικία ή ακόμη και σε Νοσοκομείο. Επίσης χρησιμοποιούνται και για την εξυπηρέτηση αναγκών ατομικής υγιεινής σε ελεύθερα ή οργανωμένα Camping. Το πλεονέκτημα των φορητών χημικών τουαλετών δωματίου είναι ότι ο ενδιαφερόμενος δύναται να τις καθαρίζει μόνος του.  Πέραν των παραπάνω χρήσεων, οι χημικές τουαλέτες εσωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται και σε επισκευές και ανακατασκευές χώρων μπάνιου σε κατοικίες. Στην περίπτωση αυτή σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως Αθήνα, Πειραιάς και γενικότερα Αττική, ή Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Λαμία και Πάτρα, έχουμε τη δυνατότητα να προβούμε και σε ενοικίαση των φορητών αυτών τουαλετών με FOUL SERVICE, ήτοι αναλαμβάνοντας με συνεργεία μας την τοποθέτησή τους στο χώρο του ενδιαφερομένου, την αντικατάστασή τους σε περίπτωση που η δεξαμενή λυμάτων είναι πλήρης και τελικώς την απομάκρυνση των τουαλετών με το πέρας και την ολοκλήρωση των εργασιών Στην περίπτωση της ενοικίασης η εταιρεία μας αναλαμβάνει και την διαχείριση των ακαθάρτων που προκύπτουν απο τις χημικές τουαλέτες. Οι χημικές τουαλέτες εσωτερικού χώρου που διαθέτουμε είναι τα μοντέλα Porta Potti του κατασκευαστή Thetford.


Χημικές Τουαλέτες Λαϊκών Αγορών

Στις υπαίθριες λαϊκές αγορές, οι οποίες πολλές φορές είναι μεταφερόμενες, υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη αναγκαιότητα για την κάλυψη των αναγκών δημόσιας και ατομικής υγιεινής τόσο των πωλητών (εμπόρων και παραγωγών) όσο και των καταναλωτών – επισκεπτών. Οι μεταφερόμενες χημικές τουαλέτες αποτελούν προς τούτο την πλέον ιδανική λύση. Ηδη λαϊκές αγορές εξυπηρετούνται με χημικές τουαλέτες στην Αττική (Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αττικής), Θεσσαλονίκη (Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης), Βόλο, Χαλκίδα, Σέρρες, Ιωάννινα, Λάρισα, Λαμία, Θήβα, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Κόρινθο, Λουτράκι, Πάτρα, Καλαμάτα, Αργος, Ναύπλιο και αλλού. Επίσης οι χημικές, κινητές τουαλέτες εξυπηρετούν και τον εξειδικευμένο κλάδο των «βιολογικών λαϊκών αγορών» καθώς σε «λαϊκές αγορές παραγωγών» οι οποίες όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια λειτουργούν κυρίως περιφερειακά της Αττικής, όπως στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Βούλα, Βουλιαγμένη, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Νέα Μάκρη, Νέο Ηράκλειο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Μαρούσι, Αλιμο, Καλλιθέα, Ελληνικό, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Περιστέρι, Κορωπί, Μαρκόπουλο και αλλού. Οι χημικές τουαλέτες των Λαϊκών Αγορών τοποθετούνται συνήθως από το προηγούμενο βράδυ και απομακρύνονται με το πέρας των αγορών.


Χημικές Τουαλέτες σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

H GEON ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, δραστηριοποιείται και στην εξυπηρέτηση αναγκών δημόσιας και ατομικής υγιεινής στις δομές φιλοξενίας προσφύγων έχοντας τοποθετήσει χημικές τουαλέτες και φορητές ντουζιέρες στη Μυτιλήνη της Λέσβου, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και σε συνεργασία με την 114 Πτέρυγα Μάχης (Αεροπορική Βάση Τανάγρας, Σχηµατάρι Βοιωτίας) στη Ριτσώνα και στα Οινόφυτα και σε συνεργασία με την Α Στρατιά στη Λάρισα. Στη Νεα Ιωνία Βόλου η εταιρεία μας έχει εγκαταστήσει χημικές τουαλέτες και φορητές ντουζιέρες για την εξυπηρέτηση του Hot Spot στο Μόζα, για λογαριασμό της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Οι εγκατεστημένες ντουζιέρες διαθέτουν δίκτυο ζεστού/κρύου νερού. Επίσης η εταιρεία μας έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται επιτυχώς με διεθνείς Μή Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό ζήτημα, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των δομών φιλοξενίας προσφύγων, η εταιρεία μας διαθέτει και Container ντουζιέρων και τουαλετών που συνδέονται στα δίκτυα καθαρού νερού και αποχέτευσης.


Χημικές Τουαλέτες σε Εργοτάξια

Οι χημικές τουαλέτες (portable toilets) χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την κάλυψη των αναγκών ατομικής υγιεινής και σε εργοτάξια. Ανάλογα με το τύπο του εργοταξίου, οι ανάγκες είναι διαφορετικές και αυτό εξαρτάται από την κατηγορία του έργου. Σε μικρότερα έργα, όπως για παράδειγμα σε επισκευές, ανακαινίσεις και ανεγέρσεις κατοικιών - πολυκατοικιών και σε μικρότερα έργα πολιτικού μηχανικού, χρησιμοποιούνται χημικές τουαλέτες ανοικτού τύπου. Οι χημικές τουαλέτες αυτές ονομάζονται επίσης και εργοταξιακού τύπου χρησιμοποιούνται προς κάλυψη των αναγκών ατομικής υγιεινής των εργατών και της επίβλεψης. Πέραν των παραπάνω έργων οι χημικές τουαλέτες χρησιμοποιούνται και σε μεγαλύτερα και πιο σύνθετα τεχνικά και κατασκευαστικά έργα τα οποία μπορεί να είναι είτε δημόσια είτε ιδιωτικά έργα. Τα έργα αυτά αφορούν σε οδοποιία ( κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, κατασκευή τούνελ, γέφυρων ), σε μεγάλα έργα υποδομής (αεροδρόμια, λιμάνια, έργα σιδηροδρόμου) αλλά και κατασκευή εργοστασίων και βιομηχανιών, όπως για παράδειγμα η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζεται σήμερα για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΕ, από την τεχνική εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ, στην Πτολεμαϊδα. . Στα παραπάνω εργοτάξια, αρκετές φορές απαιτείται πέραν των εργοταξιακών χημικών τουαλετών ανοικτού τύπου και η τοποθέτηση και εξυπηρέτηση με χημικές, μεταφερόμενες τουαλέτες κλειστού τύπου, για την επίβλεψη ( αρχιτέκτονες, πολιτικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί) και το διοικητικό προσωπικό των γραφείων. Ιδιαίτερα οι χημικές τουαλέτες κλειστού τύπου επιλέγονται όταν στην επίβλεψη και το διοικητικό προσωπικό συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες. Η τουαλέτα κλειστού τύπου, συνίσταται στην ύπαρξη διαφράγματος το οποίο εμποδίζει την οπτική επαφή του χρήστη - επισκέπτη με το περιεχόμενο της δεξαμενής ακαθάρτων. Η λειτουργία της παραπέμπει περισσότερο στη λειτουργία της σταθερής τουαλέτας διότι χρησιμοποιεί σύστημα πλύσης της λεκάνης - είτε με καθαρό νερό είτε με ανακύκλωση – και επίσης περιλαμβάνει νιπτήρα χεριών ο οποίος ενεργοποιείται με τη χρήση ποδαντλίας. Η εταιρεία μας διαθέτει περισσότερα μοντέλα χημικών τουαλετών. Με κυρίαρχα στην τουαλέτα ανοικτού τύπου την τουαλέτα Sebach Top San του κατασκευαστικού οίκου Armal slr και στην κλειστού τύπου η τουαλέτα της ATLAS Portable Sanitation.


Χημικές Τουαλέτες σε Παραλίες και Καντίνες

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα υπάρχει η αναγκαιότητα εξυπηρέτησης με χημικές τουαλέτες σε παραλίες. Οι χημικές τουαλέτες στις παραλίες τοποθετούνται συνήθως με ευθύνη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των λουομένων. Αρκετές όμως φορές οι χημικές τουαλέτες μισθώνονται από επαγγελματίες που λειτουργούν παραλίες, καντίνες, αναψυκτήρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, Beach Bar και χώρους διασκέδασης. Οι δυνατότητες της εταιρείας μας εδώ είναι αρκετές. Πέραν των χημικών τουαλετών, η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία και σε καμπίνες σταθερών τουαλετών. Οι καμπίνες σταθερών τουαλετών δύναται να συνδεθούν στα δίκτυα καθαρού νερού και αποχέτευσης. Επίσης στην περίπτωση που δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε με τη μελέτη, σχεδιασμό και εγκατάσταση συστήματος άντλησης και διοχέτευσης των ακαθάρτων σε δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης, από όπου στη συνέχεια πραγματοποιούμε τη συλλογή και μεταφορά των ακαθάρτων προς τελική διάθεση σε βιολογικούς καθαρισμούς. Επίσης η εταιρεία μας διαθέτει φορητές ντουζιέρες, οι οποίες συνδέονται σε δίκτυο νερού και αποχέτευσης. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τα ως άνω δίκτυα, η εταιρεία μας έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει συστήματα τροφοδοσίας νερού και συλλογής των ακαθάρτων σε ειδικές δεξαμενές.


Χημική Τουαλέτα Τούρκικου Τύπου

Στα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου φορητής τουαλέτας συγκαταλέγεται η ανέπαφη χρήση της τουαλέτας από τον επισκέπτη, που της προσδίδει μία επιπρόσθετη ασφάλεια ως κοινόχρηστη τουαλέτα αναφορικά με το θέμα διασφάλισης της υγιεινής. Στην Ελλάδα, η χρήση των χημικών τουαλετών «τούρκικου» τύπου δεν ήταν διαδεδομένη. Ούτε σε εργοτάξια, τεχνικά έργα, ούτε παραλίες, εκδηλώσεις, γάμους κ.α. χρησιμοποιούνται αυτού του τύπου οι χημικές τουαλέτες. Σήμερα, υπάρχει η αναγκαιότητα χρήσης χημικών τουαλετών «τούρκικου» σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, οι οποίοι λειτουργούν κατά κύριο λόγο με ευθύνη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ή άλλων διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων –οργανισμών, όπως IRC, Samaritan’s Purse, MSF – Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κ.α. Στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, κατά κύριο λόγο οι πρόσφυγες είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος και συνηθίζουν μετά την επίσκεψη της τουαλέτας να χρησιμοποιούν για τον καθαρισμό τους και καθαρό νερό. Οι τουαλέτες αυτές δίνουν και αυτή τη δυνατότητα με την προσαρμογή συσκευής παροχής νερού και σύνδεση σε δίκτυο ύδρευσης. Χώροι και Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων λειτουργούν σήμερα σε περισσότερα σημεία της Ελλάδας, όπως το Ελληνικό, το Σχιστό και το Σκαραμαγκά στην Αττική, τη Ριτσώνα, τα Οινόφυτα, τη Θήβα, τη Λάρισα, το Βόλο, τα Τρίκαλα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, Το Κιλκίς, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα κ.α.